Språk / Language

Innovativa reglersystem för hemmet - Strömbrytare, dimmers,termostater, sensorer mm.

Gröna hus är en affärsområde i Comex Electronics AB med över 25 års erfarenhet i datakommunikationsbranschen. Gröna hus drivs av tre entreprenörer med olika bakgrund, en elektriker med erfarenhet inom husbyggnation och ljusplanering, en IT-tekniker med bred kunskap kring datakommunikation och till sist en entreprenör med över 35 års erfarenhet av att driva och utveckla framgångsrika företag.

Tänk dig att kunna åka på semester utan att vara orolig för att du glömt släcka lampor, tv och andra elektroniska apparater. Tänk dig att med hjälp av din telefon kunna höja/sänka temperaturen i ditt hem, se din elförbrukning, tända, släcka och dimma dina lampor. Ja, till och med att bevaka uppfarten hemma ifrån sommarstugan med hjälp av en webbkamera. Allt detta är möjligt med lite hjälp från Gröna hus.

I dagens stressiga och krävande tempo är det lätt att man glömmer släcka belysningen, glömmer stänga av kaffebryggaren, glömmer att tv:n står på när man lämnar hemmet. Alla dessa saker är inte bara en onödig kostnad som visar sig på elräkningen utan är både brandfarligt och ett hot mot den redan hårt påfrestade miljön. Vi vill hjälpa dig att minimera dessa problem.

Systemets nav är en gateway som inte är större än din router du har hemma nu. Du kan ställa in olika scener t.ex. en ”komma-hem”-scen där alla allmänytor tänds med ett knapptryck medan sovrum och andra ytor fortfarande är mörklagda för att spara ström eller en ”god natt”-scen där hela huset släcks, barnens nattlampor tänds och temperaturen i sovrummen sänks några grader. Du kan se detaljerad information om din elförbrukning, ex. vilket rum som drar mest el, vilka tider och dagar då elförbrukningen är som högst, vilka typer av strömkällor som är igång m.m. Möjligheterna är obegränsade.

För att systemet ska fungera behövs bara några switchar, termostater och t.ex. en iPhone/iPod/iPad-applikation alternativt en fjärrkontroll. Din nya gateway fungerar även som accesspunkt, brandvägg och router till ditt trådlösa nätverk! vi levererar den helhetslösning som ni själva tror skulle passa bra hemma hos Er

 

Media