• OM OSS

  Comex Electronics grundades 1988 och finns i Täby, Stockholm. Vi är en etablerad och välkänd leverantör av IT-säkerhet till svenska försvaret, myndigheter och statliga verk med högt ställda krav på informationssäkerhet.

  Comex är ett av de ledande företagen för utveckling och försäljning av avlyssningssäker
  datorutrustning, datorlösningar för extrema miljöer och avancerade kortterminaler för säkra inloggningssystem.

  Vi är över 50 medarbetare som arbetar med högsäkerhets produkter och mjukvarulösningar. På en och samma plats har vi egen avdelning för hårdvaruutveckling med CAD-konstruktion, mätningsverksamhet för signaldetektering i eget laboratorium, mjukvaruavdelning för systemutvecklingsuppdrag inom säkra IT-lösningar och produktion av avlyssningssäker datautrustning.

 • AVLYSSNINGSSKYDD

  All elektronisk utrustning genererar elektromagnetiska signaler dessa sänds och sprider sig via till exempel luften, elnät och vattenledningsrör. Ett datortangentbord eller en bildskärm alstrar oavsiktliga signaler som med rätt utrustning kan fångas återskapas till läsbar information, detta utan att användaren märker det.

  Dessa elektromagnetiska
  signaler sprids även avsiktligt som när en mobiltelefon kopplar upp sig mot en
  basstation eller när ett trådlöst nätverk kommunicerar med en dator.

  Det enda sättet att skydda sin IT-miljö mot det osynliga avlyssningshotet är att använda RÖS-skyddad utrustning (skydd mot röjande signaler) som finns i tre klasser - U1, U2 och U3 eller TEMPEST-skyddad utrustning Level A och B.
  Under snart tre decennier har Comex framgångsrikt utvecklat produkter som är skyddade mot signalavlyssning och som möter marknadens olika avlyssningsskyddskrav.

  Vi kan givetvis utveckla produkter för andra avlyssningskrav på förfrågan.